W800i | Tesztek (készülék leírás) | Sony Mobilok

W800i

július 15, 2010 No Comments

Megjelenés

A W800-as telefonnal ez véleményünk szerint elég jól sikerült. A készülék külsőleg jelentősen hasonlít a D750-hez, a lényeges eltérés főleg a software-ben van.
A telefon megfelelő méretű kijelzővel rendelkezik szögletes formákba ágyazva. Billentyűzete jó és a joystick is megfelelő érzékenységű (Kérdés, hogy mennyi ideig bírja a strapát). A készülék oldalán a hangerőszabályzó gombokon kívül megtaláljuk a memóriakártya helyét is, melyet minden fennakadás nélkül helyezhetünk ki vagy be. A telefonhoz alapból egy 512 Mbyte-os Memory Stick Pro-t kapunk, átalakítóval, melyen rengeteg mennyiségű mp3-at tárolhatunk.
Megfordítva a készüléket egy kisablak mögött találhatjuk a 2 Megapixeles, autofocussal megáldott kamerát és egy elég jó teljesítményű mobil fényt is.
Ezenkívül a doboz tartalmaz egy átlagos headsetet is, némi leírást a telefonhoz , egy USB kábelt, amivel tölteni is lehet a telót és egy telepítő CD-t.

Kijelző

A kijelző 176*220 pixel méretű, 262 ezer színt jelenít meg és TFT technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Sms írásnál vastagított betűk jelennek meg, így jobban láthatóak. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is.

Akkumulátor

Az akkumulátor 900 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 9 óra beszélgetésre, és 400 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett is elég sokáig, akár 3 napig is bírja (sok fényképezés, mobil fény használat, zenehallgatás mellett). A készülék bekapcsolásakor választhatunk, hogy mp3 lejátszóként vagy telefonként is szeretnénk használni a készülékünket. Ha csak az mp3-t választjuk, akkor a lejátszási idő akár 18 óra is lehet.

Csengőhang

40 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az mp3-at is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. A hangszóró minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az mp3-akat vagy a rádiót. Ez a torzítás megmarad a fülhallgató használata közben is, de ha csökkentjük a hangerőt, egész kellemes hangminőséget biztosít a készülék.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 500 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 15 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A tesztkészülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írása közben lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk a kijelzőn, nem akadoznak.

Alkalmazások és extrák

Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb… A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy általános számológép
E-mail kilens.
Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kivül képes az rádió csatornák nevének kijelzésére is.
Mp3 lejátszó: szépen szól. Csinálhatunk lejátszási listákat és állíthatjuk a hangszínt is. Szépen kijönnek a mély hangok és van extra basszus is. Háttérbe téve más funkcióját is használhatjuk a telefonnak, anélkül, hogy érezhető lassulást érzékelnénk. A középső gomb külön a walkman funkciót hozza be.

Kommunikáció

Van infraportja, bluetooth és GPRS, de nem támogatja az EDGE hálózatot.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

Maximálisan 1632 × 1224 -es képet képes készíteni (még kezeli a 640*480 és 160*120-es felbontást is). A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor felülre kerül az elsütő gomb, ami tényleg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn, benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva elsüti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a 8* digitális zoom-ot szabályzó gombpáros. A lencse ajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. A mobilfény elemlámpaként is használható. Egy kisebb szobát elég jól bevilágít. A képek mobilhoz képest kitűnő minőségüek.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású 3GP videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség elfogadható.

Memória

A telefonban 38 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de csatlakoztathatunk a készülékhez Memory stick duo-t és pro-t is, egészen 2 Gigabyteig.

WAP

Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is.

Tags: , Tesztek (készülék leírás)

Leave a Reply

(required)

(required)Legutóbbi

X10 (Xperia)

X10 (Xperia)

Published január 17, 2011
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published november 15, 2010
X1 (Xperia)

X1 (Xperia)

Published november 15, 2010
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published augusztus 18, 2010
U1i (Satio)

U1i (Satio)

Published augusztus 17, 2010
W880i

W880i

Published augusztus 11, 2010
W350i

W350i

Published augusztus 11, 2010
W300i

W300i

Published augusztus 11, 2010
C901 GreenHeart

C901 GreenHeart

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
P910i

P910i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 10, 2010
J300i

J300i

Published augusztus 10, 2010

Friss Hírek

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Ám ne csüggedjünk el, mert nem szűnnek meg a Sony Ericsson készülékek csupán csak a markanévből kikerül az  Ericsson név. 2011 nov.-decemberébe már hallhattuk ezt a változást, hogy a Japán SONY cég kivásárolta az Ericssont a mobiltelefonok terén. Az új okostelefonok rohamos feltörésének, de főleg az iPhone-nak köszönhetően a...

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy többek között az Egyesült Királyságban sem lesz kapható a W8 Walkman készülék, csak azokban a régiókban került bevezetésre, ahol a Walkman márkanév még mindig erős,  egyébként e készülék az Xperia X8 kissé átalakított változata. A készülék kizárólag Kínában, Indiában, Indonéziában, Hongkongban, Malajziában,...