S700i | Tesztek (készülék leírás) | Sony Mobilok

S700i

augusztus 11, 2010 1 Comment

Megjelenés

A telefon dobozában találunk egy angol nyelvű leírást, egy telepítő CD-t, amin a szinkronizácós programon kívül kép, hang és multimédia tartalmak szerkesztésére alkalmas programok vannak. Ezenkívül egy jó minőségű stereo headset felvevőgombbal, és egy Sony Memory Stick átalakító kártyát, ami a telefon memória kártyáját kiegészítve számítógépen vagy az arra alkalmas készüléken használható. SE-re jellemzően ezt a készüléket se kell kikapcsolnunk, ha memóriakártyát akarjuk kivenni. Kezünkbe véve a telefont, szemünkbe tűnik a hatalmas kijelző, a négy irányú irányító pad közepén az Oké gombbal, a két soft billentyű, a C törlés gomb és a SE-re jellemző vissza gomb. A két oldalon megtaláljuk a hangerőszabályzó és a fényképező gombot. Na jó, most akkor fordítsuk meg a telefont és kezdjünk el azon gondolkodni, hogy az előbb nem-e egy telefon volt a kezünkben… Ugyanis a készülék hátulja teljesen úgy néz ki mint egy kis digitális fényképező. Az objektívet egy védő ajtó takarja, amit a mellette lévő pöcökkel nyithatunk ki. A készülék hátulját elforgatva láthatóvá válik a billentyűzet is. Ne felejtsük el, hogy amerre kifordítottuk a készüléket abba az irányba lehet visszacsukni is. A billentyűzet gombjai homorúak voltak, így kissé szokatlan a nyomkodásuk.

Kijelző

Bekapcsolva a készüléket szembetűnik, hogy nem kispályás kijelzővel van dolgunk. 320*240 pixeles 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas TFT kijelző, ami még napfényben is jól látszik. A kijelző tű éles, minősége vetekszik a Sharp GX30-éval. Hogy megszámoljuk a pixeleket valószínűleg nagyítóra lenne szükségünk. A kijelző tetején van a térerő kijelző és a töltöttség jelző, míg az alján a dátum és az óra. Sajnos ez utóbbi mérete elég kicsi. Mivel a telefon egy idő után lekapcsolja teljesen a kijelzőt, tehát, ha meg akarnánk nézni az időt, meg kell nyomnunk egy billentyűt, mire kivilágosodik a kijelző. Keresgéltem a beállítások között, de nem találtam lehetőséget, hogy beállítsam az órát képernyővédőnek. Másik érdekesség, hogy ha kialszik a képernyő világítása, akkor először meg kell nyomnunk valamelyik gombot és csak másodszori megnyomásra csinálja a kért műveletet (pl.: sms írás). Menüje egy az egyben a K700i telefontól örökölte természetesen erre a felbontásra optimalizálva. Sebessége elfogadható. Az SE-re jellemzően erre a telefonra is tölthetünk theme-ket így egészen testre szabható a telefon színvilága. SMS íráskor még mindig elég kicsik a betűk, wap-ozáskor már egy fokkal jobbak, a betűméret állítására nem volt lehetőség.

Akkumulátor

Az 1000 mAh Lítium ion akkumulátor gyári adatok szerint 7 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időt biztosítanak. A gyakorlatban nekem 1,5 nap után töltenem kellett, bár én az átlagos használattól jóval többet égetem a kijelzőt.

Csengőhang

40 szólamú a csengőhangja szépen szól. A telefon kezeli az mp3akat is. A beépített hangszóró kissé torzít teljes hangerőn, de ha rádugjuk a fülhallgatót, vetekszik a minősége és hangereje a jobb mp3-as lejátszókéval. Szinte minden eseményhez rendelhetünk hangot, kivéve az SMS-t. Itt csak a gyári hangjelzéseket használhatjuk, sajnos. A telefon kezeli a midit, amr, mp3, wave formátumokat. Ezek mindegyike lehet csengőhang. Még a memória kártyáról is.

Telefonkönyv

Mikor bekapcsoljuk először a telefont, felajánlja, hogy bemásolj a SIM kártyánkról az összes telefonszámot a telefon memóriájába. Összesen 510 telefonszámot tárolhatunk. Tehát nem bejegyzést, hanem telefonszámot, vagyis ha egy névhez 5 számot rendelünk, akkor az 510ből 5öt levon a telefon. Érdekes megoldás. Egy névhez rengeteg adatot csatolhatunk, több telefonszámot, email címet, csengőhangot és fényképet is. A k700-hoz hasonlóan itt is megjelent a vízszintes elrendezés, és jobbra-balra mászkálva láthatjuk az információkat az adott illetőről. Létrehozhatunk csoportokat és neveket adogathatunk hozzá. A telefon külön nézetben kezeli a SIM kártyán tárolt számokat és a telefonban tároltakat, vagyis váltogatnunk kell, ha hozzá akarunk férni az egyikhez. A telefon kihangosítható beszéd közben.

Üzenetek

Az üzeneteket alapból a telefon a memóriájában tárolja, de kérésünkre el tudja menteni a SIM kártyánkra is. Küldhetünk SMS-t, EMS-t és MMS-t is. Van karakterszámláló is. Sőt, formázhatjuk az üzeneteket is, és más kompatibilis készüléken meg is jeleníthetőek. MMS-nél maximum 100 kbyte lehet az üzenet mérete. Nagy képeknél a telefon automatikusan felajánlja az átméretezést és így az 1,3 megapixeles képeket is át tudjuk küldeni ismerőseinknek. Üzenetkészítésnél beszúrhatunk képeket, hangokat, szöveget és rengeteg oldalt. A telefon tartalmaz e-mail kliens is, sokrétű beállítási lehetőségekkel. Az email kliens kezeli a csatolt képek megjelenítését is.

Testreszabhatóság

A telefont teljesen az igényeikhez szabhatjuk. Lehet különböző színsémákat beállítani (a teszt készülékben sajnos csak egy volt), háttérképet, ki-be kapcsolási képet. Képernyőkímélőként beállíthatunk képek vagy animációt is. Különböző profilokat definiálhatunk, melyben beállíthatjuk, a csengés tulajdonságait is. Továbbá szinte minden eseményhez rendelhetünk dallamot vagy hangeffektet, kivéve az üzenet érkezéshez. Programozhatjuk a navigációs gombokat, hogy megnyomásokkor milyen funkció jelenjen meg.

Alkalmazások és extrák

File Manager: itt tárolhatjuk a fájlainkat. Mint pl: fényképeink, csengőhangok, képek, színsémák, játékok, animációk stb. Az előre meghatározott mappákba saját mappákat is hozhatunk létre, sőt egyszerre több fájl is kijelölhetünk. Másolhatjuk a fájlokat a belső memória és a bővítő kártya között.

Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető, ismétlődés. Sajnos amennyiben havi nézetben nézzük a naptárat és egy adott napon van programunk a telefon csak a megvastagított számmal jelzi, így kevésbé tűnik fel, jobb lett volna valamilyen színnel megjelölni az eseményeket.
Ezenkívül rendelkezésünkre állnak: emlékeztetők, feladatok, stopper, visszaszámláló.
Ébresztőóra: beállíthatjuk melyik napokon ébresszen a telefon.
Számológép: egy egyszerű általános számológép.
Media player: segítségével lejátszhatjuk mp3-mainkat, videó fájlainkat. Lehetőségünk van egy jó equalizer használatára is, itt az alapbeállításokon kívül az ízlésünknek megfelelőt is beállíthatjuk. A másik érdekessége az lejátszónak, hogy minimalizálhatjuk és ekkor mást is csinálhatunk a telefonunkkal, pl wapozhatunk J. Akár füles nélkül is hallgathatjuk a zenéket bár ilyenkor a minőség még elfogadható.
FM rádió: ilyenkor felszólít a telefon, hogy dugjuk be a fülest, mert azt fogja antennaként használni. Átlagos a minősége. Lehet automatán és manuálisan is hangolni, de jobban járunk a manuálissal.

Kommunikáció

Kommunikációja széleskörű a külvilággal. Van benne infra, bluetooth, GPRS class 10. Bluetooth-szal kapcsolódhatunk rengeteg eszközhöz, mint pl: headset, másik telefon, írányíthatjuk a számítógépünket, prezentációkat, bemutatókat vetíthetünk vele. Részletek a SonyEricsson internet odalán.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. A teszt készülékben két játék volt előre telepítve. Java motorja elég gyorsnak mondható, támogatja a 3d-s játékokat is. Egy 3d-s tenisz és egy 3d-s Darts program volt telepítve a készüléken. A kijelző méretéhez manuálisan méretezhetőek a játékok.

Fényképező

Maximálisan XGA felbontást 1,3 Megapixel (1280*960) használhatunk. Fénykép mérete lehet:640*480, 320*240. Ha a telefont becsukjuk és kinyitjuk a hátulján a kamera rekeszt máris elindul a fényképező. A telefon teljes kijelzőjét használhatjuk keresőként. Rengeteg tulajdonságot beállíthatunk. Sőt, egy vaku fény is rendelkezésünkre áll, ha esetleg sötétben szeretnénk fényképezni. Beállítható a fehér egyensúly, a kép méret, a tömörítés mértéke, hogy milyen effektet használhatunk (fekete-fehér, ódon, invertált stb.), keretet is rendelhetünk egy képhez akár maximális felbontásban is. 8*-os digitális zoom-ot használhatjuk maximális felbontás mellet is. Ami újdonság volt számomra, a spot photometry, egy olyan funkció, ami: a képernyőn közepén megjelenik egy kereszt, amire ráirányítjuk, ahhoz állítja be a fehér egyensúlyt, ez pl.: akkor hasznos, ha a képen valaki egy sötétebb helyen van, mondjuk egy kocsiban és a környezet meg világos (napsütés), ilyenkor az emberke feje teljesen sötét és nem látszik, viszont ha a keresztet a fejére visszük, ahhoz állítja a fehér egyensúlyt és így láthatóvá válik a fej is. Beállíthatjuk, hogy a telefon automatikusan a belső memóriára, vagy a MS memória kártyára mentese-e a képet. A kattintás után megjelenik a fényképezett kép. A képek elég gyorsan dolgozza fel e telefon a mentést és a visszanézést is. Nem kell hosszú percekig várnunk, hogy újra fényképezhessünk. Jó fényviszonyoknál nagyon jó minőségű képeket készít. Ha kevés a fény, vagy zárt helységben kissé zajosak a képek.

Videó

Videót kétféle nézetben rögzíthetünk: 176*144 és 128*96. Formátuma 3GP lehet, hanggal együtt. Maximális rögzítési méret 2 perc, míg lejátszáskor bármilyen hosszú videót lejátszik a telefon. A kijelző adottságai miatt a videó mérete elég kicsinek tűnik. Állítólag támogatja az Mpeg4 formátumot is.

Memória

Összesen 32 Mbyte memóriát tartalmaz a készülék, ezt bővíthetjük Memory Stick Duo kártyával. A teszt készülékhez egy 32 Mbyte-os kártyát kaptam.

WAP

Class 10-es, a böngészõje a 2.0-as wap szabványt támogatja. Lehetõség nyílik képek, hangok, animációk, játékok, atmoszférák letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Végre megfelelő gyorsaságú a wap böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Már csak a cHTML-t kéne lecserélni egy xHTML-re és akkor tökéletes is lehetne.

Tags: , Tesztek (készülék leírás)
One Comments to “S700i”
 1. Galocka szerint:

  Örömmel fedeztem föl ezt az oldalt! mindegyik telefonon szívesen

  hallgatnám a kedvenc zenéimet.

  Galdomusic 🙂 zenék szövegkönyvvel, fordításokkal, mindenkinek,
  egyedi válogatásban, szinte minden kategóriában.
  Szinte minden kategóriában, úgy mint:
  pop, rock, trance, dance, hard rock és musical.

Leave a Reply

(required)

(required)Legutóbbi

X10 (Xperia)

X10 (Xperia)

Published január 17, 2011
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published november 15, 2010
X1 (Xperia)

X1 (Xperia)

Published november 15, 2010
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published augusztus 18, 2010
U1i (Satio)

U1i (Satio)

Published augusztus 17, 2010
W880i

W880i

Published augusztus 11, 2010
W350i

W350i

Published augusztus 11, 2010
W300i

W300i

Published augusztus 11, 2010
C901 GreenHeart

C901 GreenHeart

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
P910i

P910i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 10, 2010
J300i

J300i

Published augusztus 10, 2010

Friss Hírek

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Ám ne csüggedjünk el, mert nem szűnnek meg a Sony Ericsson készülékek csupán csak a markanévből kikerül az  Ericsson név. 2011 nov.-decemberébe már hallhattuk ezt a változást, hogy a Japán SONY cég kivásárolta az Ericssont a mobiltelefonok terén. Az új okostelefonok rohamos feltörésének, de főleg az iPhone-nak köszönhetően a...

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy többek között az Egyesült Királyságban sem lesz kapható a W8 Walkman készülék, csak azokban a régiókban került bevezetésre, ahol a Walkman márkanév még mindig erős,  egyébként e készülék az Xperia X8 kissé átalakított változata. A készülék kizárólag Kínában, Indiában, Indonéziában, Hongkongban, Malajziában,...