P900 | Tesztek (készülék leírás) | Sony Mobilok

P900

július 19, 2010 No Comments

A telefon külsőleg több ismerős sikertelefont juttat eszünkbe. A gyártó réges-régen, amikor még külön utakon járt, japán részről megalkotta a híres Z sorozatot, svéd oldalról pedig a R380-s PDA-t.

A P900-ban viszont a színeket jég fehér – jég kékből, szürke árnyalatokra cserélték, az ívek szögletesebbek lettek és valamivel markánsabb . Ez elsősorban inkább férfias és elegáns mivoltát hivatott jellemezni mintsem bármiféle negatív képi társítást. A méreteket megfigyelve pedig 1 cm-rel rövidebb és 10 grammal könnyeb, ami igen dicséretes tulajdonsága. A gombok is sokkal karakteresebbek már szinte fém kivitelűek. A bekapcsolás e típusnál is a készülék bal oldalán található, nem sokkal az infra és a jog dial alatt. A túl oldalon van a kamera bekapcsoló és az egygombos Internet elérés is. A memória fiók szintén a jobb oldalon található és ez jelentősen szebb összhatást nyújt a P800-hoz képest.
A Flip mellesleg leszerelhető pár pillanat alatt, amihez a gyártó kis használati útmutatást, valamint csavarhúzót is ad. A leszerelés után radikális változásokon nem esik át a készülék, praktikussági szempontokból sem feltétlenül jobb.

A képernyő szintén ámulatba ejtő 65000 színt kezel 208×305-ös pixelezéssel. Természetesen érintőképernyős, színei és élessége tekintetében pedig csillagos 5-öst érdemel. Megvilágítása egy kellemes árnyalatú, gondosan kiválasztott kék szín. Szerencsés azért, mert sötétben is jól, élesen világít és stílusban illik a telefon egészéhez. (Mellesleg színséma kiválasztás van a testre szabások között.)

A telefon hátsó részében kapott helyet a VGA kamera, amihez az önfényképezésre is felkészülve egy kis króm plakettet is felszereltek. Tőle nem messze van az érintőképernyő ceruzája. A ceruza vékony-törékeny „műszer” és érdekes módon nem teleszkópos. A hátsó lapon pedig a készülék megóvását elősegítő tapadó gumik vannak elszórva.

Bekapcsolás után elsőnek ki kell választanunk hogy mint telefont, vagy mint PDA akarjuk használni a készüléket. Az utóbbi mód, mint repülőgép stílus van feltüntetve, ami meg is alapozza a hangulatot. A jog dial-lal való navigáció Sonys hagyományokat követve egy 3d-s menüt hoz elénk. Logikussága miatt már csak ezzel is képesek lennénk elérni minden funkciót, de amint kinyitjuk a flipet, az összes csoda előtűnik Pandóra szelencéjéből. A menüt áttekinthetjük több nézet alapján, legyen szó könyvtárakról, ikonokról, vagy kategorizált felosztásról.16 Mb-os kártya áll rendelkezésünkre mindennemű mentéshez, szerkesztéshez, felvételhez, ami még PDA tekintetben is jónak számit. Főként, ha figyelembe vesszük, hogy ez könnyen bővíthető is. A telefonkönyv sokrétűségéről az is árulkodhat, hogy – a számtalan bejegyzési alkalmatosság mellett – 8 telefonszám is elmenthető egy névhez, és persze akkor még az egyedi hangokat, képeket nem is csatoltunk hozzá. Ugyancsak tudunk ilyen és egyéb multimédiás dolgokat csatolni az üzenetekhez is, ahol még 10 féle smiley és szövegformázás, és nagy-kisbetű és kézrajz is kapcsolható. Az MMS-en kívül SMS, összekapcsolt SMS és EMS is van, a karaktereket pedig a nem a hátralévő, hanem a már leütött alapján számolja. Outlook-szerűen van egy Get&Send gomb is, amellyel lekérdezhetjük az üzeneteink állapotát. A naptár nagy felbontású 3 nézetű és kellemes kezelőfelületű. Érdekessége, hogy az első időpont elvileg 9 óránál van bejegyezve, mégis tudunk előbbre is tervezni. Minden dátumhoz menthetők adatok, így pl. ébresztés is, ami szintén kellemesen testre szabható.

Fényképezés: Ez a egyre népszerűbb és lassan már minőségileg is tökéletes funkció, meghatározó eleme a P900-nak. Van külső adottság választás,viszont sajnos zoom nincs. A képszerkesztés is adott. A szerkesztő a régebbi gyári windows rajzoló program szintjén van. Nem utolsó sorban ott a kamera, amivel közel 15 percnyi felvételt tudunk készíteni. Ezeket egyben, vagy több részben megbontva nézegethetjük, formázhatjuk, és persze továbbküldhetjük. Végül pedig nem elhanyagolható az sem, hogy lejátszáskor elég egyszer rábökni a monitorra, és a kép, vagy video teljes képernyőben, szinte ugyanolyan minőségben játszható le.

Hangok: Van hang felvevő és diktafon, minőségileg kifogásolhatatlan, és bármit is veszünk fől, vagy töltünk le, azt akár 16 szólamban vagy mitöbb mp3 szinten is le tudunk játszani, de e mellett a P900 ismeri a wav, midi, amr kiterjesztést is.

Különböző színsémák közül is tudunk stílusunkhoz passzoló összképbe önteni a telefont, de lehetőség van arra is pl. hogy kedvenc fényképeinket lássunk a monitoron háttérképként. Kommunikációs szempontokból sem kevésbé kifinomult telefon, a wap 2.0 mellett GPRS, xHtml, HTML, opera böngésző, Java, Bluetooth-t tud kezelni.

A gyártó egy elég komplett csomagot ad át a készülék megvásárlóinak, ami tartalmazza a töltő + asztali töltő, felvevős sztereo headset, bőr övtáska, törlőkendő, csavarhúzó + takaró flip, és természetesen a multimédiás kébel + cd.

Tags: , Tesztek (készülék leírás)

Leave a Reply

(required)

(required)Legutóbbi

X10 (Xperia)

X10 (Xperia)

Published január 17, 2011
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published november 15, 2010
X1 (Xperia)

X1 (Xperia)

Published november 15, 2010
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published augusztus 18, 2010
U1i (Satio)

U1i (Satio)

Published augusztus 17, 2010
W880i

W880i

Published augusztus 11, 2010
W350i

W350i

Published augusztus 11, 2010
W300i

W300i

Published augusztus 11, 2010
C901 GreenHeart

C901 GreenHeart

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
P910i

P910i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 10, 2010
J300i

J300i

Published augusztus 10, 2010

Friss Hírek

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Ám ne csüggedjünk el, mert nem szűnnek meg a Sony Ericsson készülékek csupán csak a markanévből kikerül az  Ericsson név. 2011 nov.-decemberébe már hallhattuk ezt a változást, hogy a Japán SONY cég kivásárolta az Ericssont a mobiltelefonok terén. Az új okostelefonok rohamos feltörésének, de főleg az iPhone-nak köszönhetően a...

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy többek között az Egyesült Királyságban sem lesz kapható a W8 Walkman készülék, csak azokban a régiókban került bevezetésre, ahol a Walkman márkanév még mindig erős,  egyébként e készülék az Xperia X8 kissé átalakított változata. A készülék kizárólag Kínában, Indiában, Indonéziában, Hongkongban, Malajziában,...