K550i | Tesztek (készülék leírás) | Sony Mobilok

K550i

augusztus 11, 2010 No Comments

Megjelenés

Ez egy K szériás telefon, méghozzá egy igen érdekes tipus. Az érdekes jelző inkább csak a külsejére vonatkozik, a tudása inkább jónak mondható. Kézbe véve a telefont, egyből feltűnik, hogy valamelyest vékonyabb lett, mint az elődei, de kicsit lötyögősre is sikeredett. Érdekes megoldás, hogy a hátlapot két kapcsoló átállításával lehet levenni, de az is, hogy a készülék oldalán található a töltő és a headset csatlakozó. A hátoldalt tekintve, a K550i teljesen úgy néz ki mint egy ultra kompakt fényképezőgép. Egy lencse takaró, egy vaku led és persze az elmaradhatatlan Sonyericsson felirat. Megfordítva a telefont, feltünik az érdekes kialakítású billentyűzet. A navigációs gyűrűvel nincs is gond, de a számgombok nekünk nem estek kézre, hosszabb nyomogatás után kényelmetlen lehet.

Kijelző

A kijelző 176*220 pixel 262 ezer színnel és TFD technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is.

Akkumulátor

Az akkumulátor 900 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 7 óra beszélgetésre, és 350 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett is elég sokáig, akár 3 napig is bírja. Persze, minél többet használjuk a multimédiás dolgokat, annál jobban merül.

Csengőhang

Polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az mp3-t is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. A hangszóró minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az mp3-akat és a rádiót.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 20 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A tesztkészülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenetírásnál lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk is a kijelzőn, nem akadoznak.

Alkalmazások és extrák

Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb… A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy általános számológép
E-mail kilens.
Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kívül képes az rádió csatornák nevének kijelzésére is.
Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat és állíthatjuk a hangszínt. Szépen kijönnek a mély hangok is. Háttérbe téve a lejátszót, érezhető lassulás nélkül használhatjuk a telefon más funkcióit is. Hallgathatjuk a zenéket stereo bluetooth headseten keresztül is.

Kommunikáció

Van infraportja, bluetooth 2.0, EDGE és GPRS kapcsolat.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

A fényképezője átlagosnak mondható az SonyEricssonok között. 2 Megapixel a max felbontása. A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor felülre kerül az elsütő gomb, ami tényleg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn, benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva elsüti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a digitális zoom-ot szabályzó gombpáros. A lencseajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. A mobil fény kisegíthet minket sötétben, de nem pótolja a Xeon vakut. Kép minősége egész jó, sőt egy telefonhoz képest kimagasló.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes, a visszajátszási sebesség elfogadható. Sajnálatos, hogy egy ilyen jó telefon nem tud nagyobb felbontású videót készíteni. A Nokia az ilyen kategóriában már 640*480-as videót tud.

Memória

A telefonban 64 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de dughatunk a készülékbe Memory stick micro-t (M2)

WAP

Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML és HTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is. A böngészőjét a Netfront készítette.

Tags: , Tesztek (készülék leírás)

Leave a Reply

(required)

(required)Legutóbbi

X10 (Xperia)

X10 (Xperia)

Published január 17, 2011
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published november 15, 2010
X1 (Xperia)

X1 (Xperia)

Published november 15, 2010
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published augusztus 18, 2010
U1i (Satio)

U1i (Satio)

Published augusztus 17, 2010
W880i

W880i

Published augusztus 11, 2010
W350i

W350i

Published augusztus 11, 2010
W300i

W300i

Published augusztus 11, 2010
C901 GreenHeart

C901 GreenHeart

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
P910i

P910i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 10, 2010
J300i

J300i

Published augusztus 10, 2010

Friss Hírek

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Ám ne csüggedjünk el, mert nem szűnnek meg a Sony Ericsson készülékek csupán csak a markanévből kikerül az  Ericsson név. 2011 nov.-decemberébe már hallhattuk ezt a változást, hogy a Japán SONY cég kivásárolta az Ericssont a mobiltelefonok terén. Az új okostelefonok rohamos feltörésének, de főleg az iPhone-nak köszönhetően a...

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy többek között az Egyesült Királyságban sem lesz kapható a W8 Walkman készülék, csak azokban a régiókban került bevezetésre, ahol a Walkman márkanév még mindig erős,  egyébként e készülék az Xperia X8 kissé átalakított változata. A készülék kizárólag Kínában, Indiában, Indonéziában, Hongkongban, Malajziában,...