C702 | Tesztek (készülék leírás) | Sony Mobilok

C702

július 17, 2010 No Comments

Megjelenés

Ime egy Cybershoot telefon. Ez a kategória a fényképezőjével szeretne kitünni a többi közül, bár ugyanilyen erővel használható zene hallgatásra is. Maga a készülékház elég érdekes, mindenféle anyagot megtalálunk benne, kicsit foltosnak tűnik. A készülék elején található a nagy kijelző, alatta a szokásos gombok, egy érdekesség, hogy végre gondoltak a folyton kopó billentyűkre, mivel átlátszó műanyaggal lett bevonva a festés – így tuti nem fog elkopni. Sajnos a felvevő és letevő gombok már fele ennyire sem sikerültek jól, nagyon kicsik. S mivel három gomb van egy rakáson, úgy ráérzésre elég nehéz lesz eltalálni. A hátlapon az első érdekesség, hogy a fedlapot, egy gomb elforgatásával lehet leszedni. A másik pedig a Cybershoot-okra jellemző kamerafedél és mellette a “vaku”. Végre ennek a telefonnak az alján van a csatlakozója.

Kijelző

A kijelző 320*240 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A kijelző tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is.

Akkumulátor

Az akkumulátor 950 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 7 óra beszélgetésre, és 300 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett egy-két nap alatt lemerülhet.

Csengőhang

Több szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék és kezeli az MP3 formátumot is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. Hangszórója minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az MP3-akat vagy a rádiót. Ez a torzítás megmarad a füles használata közben is, de ha kicsivel lejebb veszük a hangerőt, egész kellemesen fog nekünk muzsikálni.

Telefonkönyv

A telefonkönyve maximum 1000 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 20 adatot tárolhatunk.

Üzenetek

Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A teszt készülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írásnál lehet változtatni a karakterek méretét is.

Testreszabhatóság

Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk is a kijelzőn, nem akadoznak.

Alkalmazások és extrák

Multimedia: választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb… A kategóriákon belül új könyvtárakat is létrehozhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető
Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon.
Számológép: egy általános számológép
E-mail kilens.
Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kivül képes a rádió csatornák nevének kijelzésére is.
Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat is. Állíthatjuk a hangszínt is. Szépen kijönnek a mély hangok is. Háttérbe téve más funkcióját is használhatjuk a telefonnak, Érezhető lassulás nem tapasztalható.
GPS : beépített A-GPS található a készülékben. A Tracker nevezű program már telepítve van a készülékbe, de használhatjuk a java alapú googlemaps-et is.

Kommunikáció

Nincs infraportja, azonban bluetooth, GPRS, EDGE, 3G, HSDPA kapcsolat van benne.

Java

Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is.

Fényképező

A telefon 3,2 megapixeles felbontást tud. Maximálisan 2048 × 1536 -es képet képes készíteni . A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor felülre kerül az elsütő gomb, ami tényléeg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn, benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva elsüti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a 8* digitális zoom-ot szabályzó gombpáros. A lencse ajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. Kép minősége egész jó, de már vannak jobbak is. Lehetőségünk van GPS koordinátákat is rendelni a fényképek mellé.

Videó

A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség elfogadható. Sajnálatos, hogy egy ilyen jó telefon nem tud nagyobb felbontású videót készúteni. A Nokia az ilyen kategóriában már 640*480as videót tud.

Memória

A telefonban 160 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de dughatunk a készülékbe Memory stick micro-t (M2)

WAP

B öngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML és HTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is. A böngészőjét a Netfront készítette.

Tags: , Tesztek (készülék leírás)

Leave a Reply

(required)

(required)Legutóbbi

X10 (Xperia)

X10 (Xperia)

Published január 17, 2011
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published november 15, 2010
X1 (Xperia)

X1 (Xperia)

Published november 15, 2010
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published augusztus 18, 2010
U1i (Satio)

U1i (Satio)

Published augusztus 17, 2010
W880i

W880i

Published augusztus 11, 2010
W350i

W350i

Published augusztus 11, 2010
W300i

W300i

Published augusztus 11, 2010
C901 GreenHeart

C901 GreenHeart

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
P910i

P910i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 10, 2010
J300i

J300i

Published augusztus 10, 2010

Friss Hírek

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Ám ne csüggedjünk el, mert nem szűnnek meg a Sony Ericsson készülékek csupán csak a markanévből kikerül az  Ericsson név. 2011 nov.-decemberébe már hallhattuk ezt a változást, hogy a Japán SONY cég kivásárolta az Ericssont a mobiltelefonok terén. Az új okostelefonok rohamos feltörésének, de főleg az iPhone-nak köszönhetően a...

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy többek között az Egyesült Királyságban sem lesz kapható a W8 Walkman készülék, csak azokban a régiókban került bevezetésre, ahol a Walkman márkanév még mindig erős,  egyébként e készülék az Xperia X8 kissé átalakított változata. A készülék kizárólag Kínában, Indiában, Indonéziában, Hongkongban, Malajziában,...